top of page

Sosiaalisen hyvinvoinnin vahvistaminen uudessa työympäristössä ja kulttuurissa

Haaveiletko uudesta työpaikasta? Miten ihanaa olisi asua auringonpaisteessa ja viettää aikaa surffaten, patikoiden ja tapaksia syöden! Tai oletko joutunut etsimään uutta työtä talouden haasteiden keskellä? Elämänmuutos voi olla jännittävä, mutta myös haastava tilanne, oli se sitten omien unelmien täyttymistä tai pakon sanelemaa sopeutumista.Olemme tutkineet tätä aihepiiriä perusteellisesti, matkustaen muun muassa Espanjan aurinkorannikolla ja tutkien Luxemburgin keski-Euroopan sykkeessä. Ymmärrämme, että uusiin ympäristöihin sopeutuminen ja sosiaalisten suhteiden rakentaminen voi olla vaikeaa, erityisesti expat-elämässä. Aluksi kaikki voi tuntua ihanteelliselta, mutta ajan kuluessa yksinäisyys saattaa lisääntyä, kun ympärillä olevat ihmiset vaihtuvat tiuhaan tahtiin.

Uudessa maassa kohtaamme uuden kulttuurin ja byrokratian haasteet, ja tässä tilanteessa vertaistuki on kullanarvoista. Frendie PRO:n toiminnallisuudet on kehitetty vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeisiin, erityisesti yksilön näkökulmasta. Työ ja vapaa-aika saattavat sekoittua entistä enemmän, ja siksi tarvitsemme tukea ja oma-aikaisesti helpon tavan verkostoitua.


Käytä Frendietä uusien ystävien löytämiseen, mutta älä unohda hyödyntää sitä myös apuna uusien asioiden oppimisessa ja kokemusten jakamisessa. Jokainen voi hyötyä toistensa tuesta ja tiedon jakamisesta, jotta voimme kaikki menestyä ja voimaantua muutoksen keskellä.Lopuksi  jaamme vinkkejä siitä, miten voit varmistaa, että sosiaalinen hyvinvointisi vahvistuu uudessa työssä ja kulttuurissa.


1. Ole avoin ja ystävällinen

Ole avoin uusille ihmisille ja ystävällinen kohtaamisissa työtovereidesi kanssa. Pienet eleet, kuten hymyily ja kohtelias tervehtiminen, voivat auttaa luomaan positiivisen ilmapiirin ja vahvistamaan sosiaalisia suhteita.

2. Kuuntele ja osoita kiinnostusta

Kuuntele aktiivisesti muiden tarinoita ja kokemuksia ja osoita kiinnostusta heitä kohtaan. Kysy kysymyksiä ja osoita empatiaa, jotta voit oppia tuntemaan työtoverisi paremmin ja luoda vahvempia yhteyksiä.

3. Osallistu yhteisiin aktiviteetteihin

Osallistu työkavereiden järjestämiin tapahtumiin ja aktiviteetteihin, kuten lounaisiin, retkiin tai juhliin tai järjestä tapahtumia itse PRO:n avulla. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden viettää aikaa työtovereidesi kanssa rennossa ympäristössä ja vahvistaa työyhteisön sosiaalisia siteitä.


4. Luo positiivinen työilmapiiri
Pyri luomaan positiivinen ja kannustava ilmapiiri työpaikalla. Ole rohkaiseva ja tue muita työtovereitasi heidän pyrkimyksissään ja saavutuksissaan. Positiivinen ilmapiiri edistää hyvinvointia ja lisää työtyytyväisyyttä kaikille. Muista myös kysyä, mitä kuuluu? Aina ei tarvitse puhua vain positiivista asioista.

5. Vältä konflikteja rakentavasti
Jos kohtaat konflikteja tai erimielisyyksiä työtovereidesi kanssa, pyri ratkaisemaan ne rakentavasti ja avoimesti. Kuuntele toisen osapuolen näkökulmaa ja pyri löytämään yhteinen ratkaisu, joka palvelee kaikkia osapuolia.

6. Luo vapaa-ajan yhteyksiä

Vietä aikaa työajan ulkopuolella kivojen ihmisten kanssa. Tutustu paikallisiin! Voit esimerkiksi järjestää yhteisiä retkiä tai harrastaa yhdessä samoja kiinnostuksen kohteita, mikä vahvistaa sosiaalisia suhteita myös työpaikan ulkopuolella. Missä paikalliset viettävät aikaansa? Ehkä uskallat mennä mukaan?


7. Hanki tukea tarvittaessa

Jos koet vaikeuksia sopeutua uuteen työympäristöön tai koet yksinäisyyttä, älä epäröi hakea tukea tarvittaessa. Työpaikalla saattaa olla saatavilla tukipalveluita, kuten henkilöstöresursseja tai mentorointiohjelmia, jotka voivat auttaa sinua selviytymään haasteista ja vahvistamaan sosiaalista hyvinvointiasi.


Uusi työpaikka uudessa maassa ja kulttuurissa voi tarjota paljon mahdollisuuksia, mutta se voi myös tuoda mukanaan haasteita sosiaalisen hyvinvoinnin kannalta. Eteen tulee varmasti asioita, joita ei ole osannut ollenkaan ennakoida. Kaikilta livenä tutustuminen täysin uusiin ihmisiin ei luonnistu, joten kehitimme digitaalisen Frendien tätä varten. Frendie toimii globaalisti ja voit käyttää sitä suomeksi ja englanniksi.14 views

Σχόλια


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.