top of page

Yksinäisyyden torjunnan innovaatio tarjoaa yrityksille uudenlaisen palvelun

Lääkärikeskus Fenix ja Kaverisovellus yhdistävät voimansa tuodakseen markkinoille palvelun, joka pyrkii lievittämään yksinäisyyden aiheuttamia haasteita yhteiskunnassa.


– Yksinäisyyden lääketieteellisen määritelmän mukaan yksinäisyys johtuu haluttujen ja koettujen sosiaalisten kontaktien välisestä eroavuudesta, kertoo lääketieteen tohtori, terveydenhuollon palveluista vastaava johtaja Iiro Välimäki Lääkärikeskus Fenixistä Porvoossa.


– Kaverisovelluksen sosiaalisen hyvinvoinnin mallin avulla tarjoamme helppokäyttöisen ja saavutettavan palvelun, joka täydentää perinteistä kliinistä lääketiedettä. Tämä palvelu on ensisijaisesti suunnattu työterveysasiakkaillemme, koska tiedämme, että organisaatiot eivät ole löytäneet toimivia ratkaisuja tähän ongelmaan. Päinvastoin, sairauspoissaolot ovat jatkuvasti lisääntymässä, ja yhä useammin syynä ovat sosiaaliset ongelmat, jotka vaikuttavat terveyteen, Välimäki korostaa huolestuttavaa tilannetta.


Kaverisovelluksen palvelu on kehitetty organisaatioille ja yrityksille. Palvelun avulla yritykset voivat tarjota työntekijöilleen ratkaisun yksinäisyyden ennaltaehkäisyyn ja yhteisöllisyyden edistämiseen. Palvelu auttaa uudella paikkakunnalla asuvien integroitumista paikalliseen ympäristöön ja lisää näin työn pitoa. Palvelun avulla yritykset saavat tietoa sosiaalisesta vastuullisuudestaan ja voivat konkreettisesti mitata toimiensa vaikutuksia yhteiskuntaan. Palvelun keskiössä on mobiiliapplikaatio Kaverisovellus, jonka avulla voi etsiä ystäviä oman arvomaailman, elämäntilanteen ja harrastusten perusteella.


Yksinäisyyttä kokee keskimäärin joka kolmas suomalainen. Yhden sairauspoissaolon hinta päivässä on noin 350 euroa poissaolevaa henkilöä kohti. Yksinäisyyden aiheuttamat ongelmat ovat merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Tutkimukset osoittavat, että yksinäisyys lisää masennuksen riskiä. Masentuneet ovat keskimäärin 10 kertaa yksinäisempiä kuin muut ihmiset.


– Lyhytaikainen yksinäisyys ei ole vaarallista eikä vältettävissä, mutta pitkittyessään siitä voi tulla sairaus, kertoo lääkärikeskus Fenixin toimitusjohtaja Iiro Välimäki.


Kaverisovelluksen idean keksinyt Kaverisovelluksen yrittäjä Arla Joensuu kertoo, että heille on ensiarvoisen tärkeää, että palvelun avulla työmaailma voi muuttua paremmaksi. Muutos alkaa Kaverisovelluksen alustalla, jota voi käyttää Suomen lisäksi Euroopassa jo 32 maassa.

Palvelu saapuu markkinoille elokuussa 2023.Kaverisovelluksen palvelu on kehitetty organisaatioille ja yrityksille. Palvelun avulla yritykset voivat tarjota työntekijöilleen ratkaisun yksinäisyyden ennaltaehkäisyyn ja yhteisöllisyyden edistämiseen.
Kaverisovelluksen palvelu on kehitetty organisaatioille ja yrityksille. Palvelun avulla yritykset voivat tarjota työntekijöilleen ratkaisun yksinäisyyden ennaltaehkäisyyn ja yhteisöllisyyden edistämiseen.Kaverisovellus on suomalainen yhteiskunnallinen startup-yritys, jolle on myönnetty Suomalaisen Työn liiton Avainlippu tunnustuksena kotimaisesta työstä. Yritys on saavuttanut virallisen Yhteiskunnallinen Yritys -statuksen. Kaverisovellus kuuluu ARVO-liittoon, joka edistää yritystoimintaa, jossa yhdistyvät liiketoiminta ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus uudella tavalla. Kaverisovellus pyrkii ratkaisemaan yksinäisyyden ongelmaa digitaalisen palvelun avulla joka on erityisesti suunniteltu organisaatioille.

Lisätietoja:

Iiro Välimäki

Toimitusjohtaja, Lääkärikeskus Fenix

Terveydenhuollon palveluista vastaava johtaja

+358(0)405150847, iiro.valimaki@laakarikeskusfenix.fi


Timo Kuusisto

Toimitusjohtaja, yhteiskunnallinen startup-yritys Kaverisovellus

+358(0)445773477, timo.k.kuusisto@gmail.com44 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page