top of page

Kaverisovellus Goes Pohjois-Savo

Tiedote 23.5.2022

Kaverisovellus ja Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanke ovat sopineet yhteistyöstä yksinäisyyden helpottamiseksi


Kaverisovellus on suomalainen yksinäisyystyön innovaatio, jonka tarkoitus on helpottaa ihmisten kohtaamista maksuttoman digitaalisen palvelun avulla. Sovelluksen avulla voi löytää ystäviä ja turvallisen yhteisön verkko-tai liveystävyyden tueksi. Sovellus on lanseerattu pilottikäyttöön syksyllä 2021 ja palvelun on ottanut käyttöön 6000 aikuista ympäri Suomen lähes 200:lla paikkakunnalla. Alkavan yhteistyön tarkoituksena on jalkauttaa Kaverisovellus Pohjois-Savon alueelle ja tukea hankkeen tavoitteita yksinäisyyden kokemuksen ymmärtämisessä ja siinä, miten itse voi löytää keinoja yksinäisyyden helpottamiseksi.

Yhteistyön aikana tullaan viemään Kaverisovelluksen konsepti ja palvelu Pohjois-Savon alueen ihmisille lisäämällä tietoisuutta ja kertomalla sovelluksesta. Syksyllä 2022 tullaan järjestämään asian ympärille tapahtumia ja tempauksia, jotka tekevät yksinäisyyttä näkyväksi.


– SPR:n yksinäisyysbarometri kertoo valitettavasti jälleen karuja faktoja: joka toinen suomalainen kokee yksinäisyyttä. On pakko tehdä asialle jotain! Siksi halusimme liittoutua Inka Pironetin ja Hanna Holopaisen vetämän projektin kanssa. Yhdessä saamme enemmän aikaan ja meidän tuotteen avulla autamme yksinäisyyden lievittämisessä, kertoo Kaverisovelluksen Arla Joensuu.


– Olemme todella iloisia, että löysimme toisemme, kertoo projektipäällikkö Hanna Holopainen. Hankkeessamme tehdään yhteistyötä HelsinkiMission, Kuopion kaupungin, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin HYTE-tiimin ja yksinäisyystyön asiantuntijoiden kanssa. Kaverisovellus tuo konkreettisen apuvälineen syventää työtämme.


Palveluun kirjautuu joka päivä uusia käyttäjiä noin 30. Kaverisovelluksen profiilin luoneiden keski-ikä on 39-vuotta, ja palvelun käyttäjistä naisia on 65 %.


– Tavoitamme hyvin laajasti esimerkiksi työikäiset, jotka kaipaavat toimenpiteitä helpottamaan arkista yksinäisyyttä. Myös aikuisten kaveritaitojen kehittäminen ja dialogin lisääminen yhteiskunnassa on meidän yhteisiä keskeisiä tavoitteita Pohjois-Savon hankkeen kanssa, Joensuu kertoo alkavasta yhteistyöstä.


Sovellukseen pääsee kirjautumaan osoitteessa: app.kaverisovellus.fi. Kaverisovellus tuo kesällä 2022 kehittyneemmän version palvelusta markkinoille. Palvelu on maksuton.

Lisätietoja:

Arla Joensuu Kaverisovellus

puh. 0456 5670 65


Hanna Holopainen

Projektipäällikkö

Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanke

puh. 044 714 6020

hanna.holopainen@kuopionkriisikeskus.fi


86 views

Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page