top of page

Tunnetko sinä
työyksinäisyyttä?

  1. Koen itseni ulkopuoliseksi organisaatiossani.

  2. Tunnen olevani eristynyt kollegoistani.

  3. Olen onneton, koska olen jäänyt ulkopuoliseksi organisaatiossani.

  4. Organisaatiossa ympärilläni on ihmisiä, mutten koe, että he ovat kanssani.

  5. En koe toverillisuutta työssäni.

Ylläolevilla Vaasan yliopiston tutkijoiden kehittämillä väittämillä voit testata työyksinäisyyden kokemustasi. Mikäli koet vastaavasi usein olevasi täysin tai jokseenkin samaa mieltä, saattaa olla, että koet vakavaa tai kohtalaista työyksinäisyyttä. Työyksinäisyys on Frendien tutkimustilaston perusteella suhteellisen yleistä, sillä noin 10% tutkimuksiin osallistuneista kokee vahvaa työyksinäisyyttä ja ainakin 20% kokee lievää työyksinäisyyttä. Työyksinäisyyteen on saatavilla apua Frendie PRO -palvelulla.

Kuva miehestä, joka seisoo kädet ristissä

Mikäli koet akuuttia vakavaa yksinäisyyttä ja kaipaat juttuseuraa heti, rohkaisemme käyttämään esimerkiksi Mieli Ry:n tarjoamia palveluita. Voit muun muassa soittaa mieli ry:n Kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Työyksinäisyyteen
on saatavilla apua: 

Frendie PRO

Frendie PRO -palvelu auttaa työnantajaa tunnistamaan omalla työpaikalla vallitsevan ongelman laajuutta ja vakavuutta. Palvelu tarjoaa myös tarvittavat työkalut ongelmaan tarttumiseksi. Frendie palvelun avulla työyhteisöjen jäsenten on mahdollista aktiivisesti etsiä samanhenkistä, samoja arvoja jakavia tai vaikkapa samankaltaisissa työolosuhteissa työskenteleviä ihmisiä ja olemaan heihin yhteyksissä.

Frendie PRO -selailunäkymä
Frendie PRO -tapahtumanäkymä
Frendie PRO profiilinäkymä, jossa on käytössä kehys

Työyksinäisyyden kokemista ehkäisivät kollegoiden kanssa viestiminen ja kollegoilta sekä esihenkilöltä saatava sosiaalinen tuki. Lisäksi työyksinäisyyttä kokevat toivovat enemmän kasvokkaista vuorovaikutusta kollegoiden ja esihenkilön kanssa sekä vaihtoehtoja helppoon digitaaliseen yhteydenpitoon.

Ota yhteyttä
bottom of page