top of page

Kuinka vaikeaa on löytää aikuisena uusi kaveri?

Joka kolmas meistä suomalaisista kokee yksinäisyyttä. Miksi? Me kysyimme, te kerroitte.


  • Monissa vastauksissa mainittiin ujous, toisaalta myös rempseys ja liika sosiaalisuus koettiin haittaavan kaverin löytymistä.

  • Yksinäinen työ, ja työpaikan vähäiset sosiaaliset kontaktit estävät kaverisuhteiden luonnollisen syntymisen.

  • Korona-ajan esteet korostuivat monen vastauksessa; ei voi käydä missään ja kaikki kontaktit on minimissä.


Osa analysoi omaa luonnetta; ei koettu olevan tarpeeksi sosiaalisesti lahjakkaita uusien kaverisuhteiden synnyttämiseen, tai tunnistettiin, että on liian arka alussa tutustumaan.Kaverisovelluksen vapaaehtoiset testaajat, keitä he ovat?


Vastaajista 66,7% naisia, loput miehiä. Ikähaarukka 16-80-vuotiaat ympäri Suomen. Kaikenlaisia ihmisiä. Tavallisia ihmisiä. Yksinäisiä ihmisiä. Hauskoja ihmisiä.


TOP 3 -vastaukset, miksi on vaikea saada uusia kavereita:

  1. TYÖ

  2. UUSI ASUINPAIKKA

  3. UJOUS

Moni on sellaisissa töissä, että tavallisen arjen ajat eivät sovi ihmisten tapaamiselle. Työn muuttuminen; ei ole kontakteja, ei yhteisöä.


Uusi lokaatio. Kaikki, jotka olivat muuttaneet uudelle paikkakunnalle kokivat, että sovellus voisi toimia apuna uusien kavereiden löytymiseen.


Aikuisiällä on ylipäätään vaikea löytää kavereita joilla on sama arvomaailma, kuin itsellä, eräs vastaaja hyvin sanallisti monien mietteitä.Kaverisovellus kiinnostaa


Sovelluksen ideasta pidettiin, ja moni kokee, että se voisi olla hyvä tapa ensikohtaamiselle. Virallinen, hyvä paikka löytää tavallinen, normaali ihminen kaveriksi.


Testaamisesta ollaan hyvin kiinnostuneita ja lähes kaikki toivovat löytävänsä sovelluksen avulla uusia, hyviä ja luotettavia kavereita.

Moni on innoissaan, että pääsee mukaan kehittämään ja testaamaan esimerkiksi tekniikkaa alkuvaiheessa.


Mitä toiveita?


Kysyimme toiveita ja odotuksia Kaverisovelluksesta. Kerroitte rehellisesti, kiitos avoimuudesta ja luottamuksesta.


Kaikki teistä toivovat, että sovellus toimii ja että se tuo jotain uutta, eli mukavia ihmisiä elämään.

Joku toivoi löytyvänsä seuraa lenkille, toinen teatteriin, aika moni juttelukaveriksi. Toivottiin, että löytyisi kaveri, joka ei feidaa sovittuja tapaamisia.


Haaveiltiin, että omalta asuinalueelta tulisi oikein paljon porukkaa mukaan, niin varmasti löytyisi kaveri. Sitä mekin toivomme. Tule siis mukaan jo tässä alkuvaiheessa mahdollistamaan muutos. Sitä nimittäin tarvitaan.
499 views

Comments


Commenting has been turned off.

Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page