top of page

Kaverisovellus ja Xamk aloittavat pilotin, joka tukee opiskelijoiden sosiaalista hyvinvointia

Tiedote 1.6.2023

Elokuussa 2023 Xamk (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) käynnistää uuden pilottiprojektin yhteistyössä Kaverisovelluksen kanssa. Pilotti on suunniteltu auttamaan opiskelijoita heidän kokemansa yksinäisyyden vähentämisessä sekä edistämään sosiaalisia suhteita, jotka auttavat opiskelijoiden jaksamista opinnoissa. Xamk sitoutunut tukemaan ja kehittämään opiskelijoiden hyvinvointia, sekä seuraamaan aktiivisesti toimenpiteiden vaikutuksia.

Tavoitteena on tarjota Xamkin opiskelijoille mahdollisuus löytää uusia ystäviä ja tukiverkostoja Kaverisovelluksen avulla sekä auttaa uudelle paikkakunnalle, tai jopa uuteen maahan muuttaneita integroitumaan paikalliseen yhteisöön. Sovellus toimii väylänä samanhenkisten ihmisten kohtaamiselle, jolloin opiskelijat voivat löytää toisiaan kiinnostavien harrastusten, aktiviteettien tai paikkakunnan kautta. Tämä auttaa vähentämään yksinäisyyttä ja tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden luoda merkityksellisiä sosiaalisia suhteita.

"Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä Kaverisovelluksen kanssa. Pilotti tarjoaa konkreettisia keinoja yksinäisyyden vähentämiseksi ja opiskelijoiden tukemiseksi opinnoissa. Xamk sitoutuu jatkuvasti kehittämään vastuullisuuttaan ja seuraamaan näiden toimenpiteiden vaikutuksia opiskelijoiden hyvinvointiin ja menestykseen", sanoo Xamkin opetuksen palvelujohtaja ja vastuullisuusjohtaja Olli Ervaala.

‚ÄúAutamme kumppaneitamme luomaan ymp√§rist√∂n, joka edist√§√§ opiskelijoiden hyvinvointia sek√§ seuraamaan sosiaalisen vastuullisuuden tuloksia‚ÄĚ, kertoo Kaverisovelluksen toimitusjohtaja Timo Kuusisto.

Pilotin aikana Xamk ja Kaverisovellus keräävät palautetta opiskelijoilta ja seuraavat toimenpiteiden tuloksia. Tämä mahdollistaa jatkuvan kehityksen ja parhaan mahdollisen tuen tarjoamisen opiskelijoille. Kaverisovellus on maksuton sovellus, jota voi käyttää Euroopassa 32 maassa, sekä suomeksi että englanniksi.

Kaverisovellus ja Xamk aloittavat pilotin, joka tukee opiskelijoiden sosiaalista hyvinvointia ja opiskelupidon ylläpitoa
Pilotti käynnistyy syyslukukaudella 2023 ja kestää vuoden.

Lisätietoja: Olli Ervaala

Opetuksen palvelujohtaja, vastuullisuusjohtaja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Puhelin: 044 702 85 07, Olli.Ervaala@xamk.fi


Timo Kuusisto

Toimitusjohtaja

Kaverisovellus

Puhelin: 044 577 34 77, timo@kaverisovellus.fi

75 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page