top of page

Hemingway's ravintolat Kaverisovelluksen virallisiksi kohtaamispaikoiksi auttamaan

TIEDOTE 16.3.2022


Restelin operoima Hemingway’s -ketju on solminut kumppanuussopimuksen startup-yritys Kaverisovelluksen kanssa auttamaan ihmisten yksinäisyyden helpottamisessa

.

Yhteisenä tavoitteena on taklata yksinäisyyttä ja auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa. Maksuttoman Kaverisovelluksen avulla on löydettävissä ystäviä ympäri Suomen yli 150:ltä paikkakunnalta. Kaverisovellus on suunnattu aikuisille. Digitaalisesti löydetyn kaverin kohtaamiseksi Hemingway’s ravintolat on valjastettu virallisiksi kohtaamispaikoiksi, jotta ihmisten on helpompi tavata uudet, vielä tuntemattomat kaverit turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä.


Vastuullinen ja merkityksellinen toiminta on osa Restelin arvomaailmaa, ja olemme jo pitkään tehneet havaintoja yhteiskunnan kriittisestä tilasta. Yhteistyön aloittaminen Kaverisovelluksen kanssa on meille sydämen asia, ja olemme todella iloisia alkavasta toiminnasta”, kertoo Restelin kehitysjohtaja Miia Kinnunen.


Kaverisovellus on käyttäjälle maksuton sovellus, jonka on kehittänyt suomalainen startup-yritys. Julkaistu sovellus on vielä pilotointivaiheessa, mutta toimii jo ympäri maan. Sovelluksen on ottanut käyttöön lähes 6000 ihmistä muutaman kuukauden aikana. Käyttäjien keski-ikä on 34-vuotta.


“Haluamme levittää uudenlaista positiivista sanomaa yksinäisyyden ympärille - ei ole kyse nolosta stigmasta, vaan joka kolmatta suomalaista koskettavasta arjen ongelmasta, johon nyt on tultava muutos,” kertoo Kaverisovelluksen ideoinut Arla Joensuu. “Kymmenen virallista kohtaamispaikkaa pääkaupunkiseudun lisäksi Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja Tampereella antavat konkreettisen lisän toimintoihin, joilla halutaan edistää yhteisöllisyyttä.”


“Ihmisillä tulee aina olemaan vaiheita elämässä, milloin tarvitsee uusia kavereita ja tietysti korona on vain syventänyt tarvetta. Tärkeintä on saada ihmiset aktivoitua ja todella konkreettisesti kohtaamaan toisensa,” kertoo Hemingway´s -ketjun markkinointipäällikkö Ville-Eemeli Junnola.


Kaverisovelluksen toimintaan on saatu mukaan lukuisia yksinäisyystyön parissa toimivia järjestöjä ja toimijoita sekä sosiaalisen median vaikuttajia. Sovelluksen ystävyyslähettiläinä toimivat sosiaalisen median vaikuttaja Jenni Rotonen, näyttelijä Anna-Maija Tuokko, lääkäri, kirjailija Emilia Vuorisalmi, rap-muusikko Laineen Kasperi sekä pop-artisti Eroma. Ystävyyslähettiläät toimivat sovelluksen kasvoina sekä levittävät tietoa uudenlaisesta toimintatavasta omille seuraajilleen.Kaverisovellus toimii verkkosovelluksena osoitteessa app.kaverisovellus.fi. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessa tunnistaudutaan pankki-tai mobiilivarmenteella. Sovellusta kehitetään eteenpäin yhdessä käyttäjien kanssa. Palvelu on maksuton.

Lisätietoja:

Ville-Eemeli Junnola

puh: 050 359 3489


Arla Joensuu

puh: 045 656 70 65


48 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page