top of page

Lapsellani ei ole kavereita, voiko Kaverisovellus auttaa?

Aikuisten Kaverisovellukseen on luotu uusi toiminto, jonka avulla voit etsiä leikkiseuraa lapsellesi. Yksinäisyys koskettaa koko yhteiskuntaa, myös lapsia. Olemme saaneet paljon pyyntöjä kentältä, että voisinpa löytää lapselleni kaverin. Nyt se on mahdollista. Pääset käyttämään hakutoimintoa heti!


Kaverisovelluksen loppuvuosi 2021 on pyhitetty erilaisille pilottihankkeille, joiden avulla kehitämme palveluamme. Lasten ja nuorten keskus ry:n kanssa pilotoidaan perheystävätoimintaa.


"Perheystävätoiminta haluaa pilotoida tätä uutta toimintoa ja tuoda sen perheiden avuksi. Vanhemmat kantavat paljon huolta ja menettävät yöunia eri ikäisten lasten kaverisuhteista. Sitä hyvää ja pysyvää kaveria on toisinaan hankala löytää lapsen omista ryhmistä tai naapurustosta", kertoo perheystävätoiminnan hanketyöntekijä Hanna Rajalin.


Perheen tilanne, muuttaminen, lapsen erityistarpeet, kiinnostuksen kohteet ja vaikkapa ujous voivat olla esteinä kaverisuhteiden solmimisessa. Kaverisuhteiden solmimiseen tarvitaan meidän aikuisten apua.


Kun lapsi kasvaa, tuntuu turvalliselta tuntea lapsen kaverin vanhempia


"Jos kaikki menee oikein mukavasti, voikin käydä niin, että myös vanhemmat tutustuvat ja löytävät kaveruutta. Perheystävä uskoo, että kaikille lapsille ja aikuisille löytyy oma ystävä, mutta siihen tarvitsemme meidän kaikkien yhteistä työtä, sydäntä ja rohkeutta", Rajalin pohtii.


Etsi leikkiseuraa lapselle
Etsi leikkiseuraa lapselle

Anna palautetta ja kehitä kanssamme


Nyt toivoisimme palautetta Etsi leikkiseuraa lapselle -toiminnosta teiltä käyttäjiltä. Pitäisikö olla toimintoja, joilla voisi tarkasti kertoa etsiikö seuraa taaperolle, alakoululaiselle vai teinille?


Lasten tarpeet tietysti ovat aika erilaiset eri ikäisinä. Entäpä tieto siitä, etsiikö lapselle leikkiseuraa ulos? Sisälle? Loma-ajaksi, vai synttäreille vieraaksi?


522 views

Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page