top of page

Auran kunta ja Kaverisovellus helpottavat yksinäisyyttä poliittisilla päätöksillä


Auran kunta ja yhteiskunnallinen yritys Kaverisovellus aikovat muuttaa yksinäisyyden näkyväksi poliittisilla päätöksillä ja intensiivisellä yhteistyöllä. Auran kunta ja yhteiskunnallinen startup-yritys Superlaiffi ovat tehneet vuodelle 2023 yhteistyösopimuksen, joka jatkaa onnistunutta yksinäisyyden vähentämisen eteen yhdessä tehtävää työtä alueella. Auran kunnan uutena strategisena tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä ja tuoda kuntalaisille moderneja uusia tapoja yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

– Yksinäisyyden vähentämisen tavoite kirjoitettuna strategiaan ei ollut mikään ihan helppo asia, kertoo kunnanjohtaja Terhi Källi. – Yksinäisyys on niin iso ja pelottava asia, että sen ääneen sanominen tai sen torjumisen kirjaaminen strategiseksi tavoitteeksi on tuntunut vaikealta, kertoo kunnanjohtaja Källi.


– Kuitenkin me tiedämme hyvin, että yksinäisyys on iso ongelma, joka täytyy ottaa vakavasti ja jolle täytyy voida tehdä jotain, sanoo kunnanjohtaja Källi.


– Olemme iloisia, että on Terhin kaltaisia rohkeita johtajia, jotka taistelevat sen eteen, että asiat muuttuvat. On ihan uskomatonta, kuinka monessa kunnassa ja poliittisessa päätöksessä yksinäisyys lakaistaan maton alle eikä sitä uskalleta kohdata, vaikka se on kaikkien tutkimusten ja tiedon perusteella asia, joka todella koskettaa joka kolmatta suomalaista, pohtii Kaverisovelluksen ideoinut Arla Joensuu.Superlaiffi tulee toteuttamaan Auran kunnan kanssa yrityksen bisnesmallia, joka keskittyy sosiaalisen hyvinvoinnin lisäämiseen, mittaamiseen ja yksinäisyyden helpottamiseen.


– Vahvistamme osallisuutta ja torjumme yksinäisyyttä Kaverisovelluksen mallin avulla, kuten olemme meidän strategiassa luvanneet, iloitsee Källi. – Kaverisovelluksen mallin mukaisesti esimerkiksi Auran kunnan henkilöstön hyvinvointiin tullaan kiinnittämään huomiota ja ottamaan avuksi Kaverisovelluksen turvallisen keskustelun ja kohtaamisen periaatteet kunnan yksiköissä, kertoo Källi. – Tämän lisäksi teot koskettavat tietysti myös kuntalaisia ja tulemme tekemään työtä helpottaaksemme yksinäisyyden kokemuksia ja toivottavasti myös vähentämään niitä.


Kaikki Superlaiffin kumppanit sitoutuvat edistämään yrityksen kuutta arvoa omassa toiminnassaan. Näitä ovat rohkeus, suvaitsevaisuus, yhteisöllisyys, kuuntelemisen taito sekä kehittäminen ja auttaminen. Superlaiffi auttaa asiakkaitaaan tekemään ja edistämään tekoja, jotka kaikki vaikuttavat positiivisesti sosiaalisen hyvinvointiin yksilön työ-ja vapaa-ajalla.


Terhi Källi ja Timo Kuusisto

– Kaverisovelluksen kanssa toimiminen on ollut erittäin helppoa ja sujuvaa, sillä palvelun käyttöönottamisessa olemme saaneet avaimet käteen -periaatteella kaiken tiedon, materiaalin ja avun mitä olemme tarvinneet. Odotamme alkavalta vuodelta mullistavia tuloksia, intoilee Källi.


– Ihan ensin kuitenkin kannustan kaikkia ottamaan kuntalaisille maksuttoman sovelluksen käyttöön, ja etsimään kaverin joulun pyhiksi vaikkapa kinkunsulatuslenkille, sillä tiedän, että pyhät ovat monille sitä vaikeinta aikaa yksinäisyyden näkökulmasta, Auran kunnanjohtajaTerhi Källi kannustaa.
Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Auran kunta
Terhi Källi, puh 040 630 5340

Startup Superlaiffi Kaverisovellus Timo Kuusisto, puh 044 577 3477
36 views

Comentários


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page