top of page

Yksivuotias Kaverisovellus murtaa yksinäisyyden stigmaa lataus kerrallaan

Onnea yksivuotias Kaverisovellus - 12 000 suomalaista ottanut maksuttoman palvelun käyttöön

Tiedote 12.9.2022

Kaverisovellus on aikuisille kehitetty maksuton palvelu, jonka avulla ratkaistaan yhteiskuntaa riivaavaa yksinäisyyden ongelmaa. Kaverisovellus on sovelluskaupoista ladattava appi, jonka avulla aikuinen voi etsiä itselleen sopivia kavereita ja ystäviä esimerkiksi yhteisten arvojen perusteella. Loppuvuoden aikana yhteiskunnallinen yritys lanseeraa Sosiaalisen hyvinvoinnin sertifikaatin, jonka avulla kannustetaan organisaatioita tekemään vaikuttavia tekoja yksinäisyyden kitkemiseksi.


Kaverisovelluksen avulla tuhannet ihmiset ovat löytäneet keskustelukumppaneita, kavereita ja seuraa. Palvelun on ottanut käyttöön 12 000 suomalaista vuoden aikana verkkosovelluksessa sekä ladattavassa mobiilisovelluksessa. Apin lataa joka päivä 50-150 suomalaista.

Kaverisovelluksen on kehittänyt yhteiskunnallinen start up -yritys Superlaiffi Oy. Yrityksen missiona on kehittää ratkaisuja yksinäisyyden helpottamiseksi tekojen kautta. Yritykselle on myönnetty sekä Yhteiskunnallinen yritys -merkki että suomalaisesta palvelusta kertova Avainlippu kuluvan vuoden aikana.

– Tekniikan kehittämisen lisäksi teemme vaikuttamistyötä ja kehitämme tapoja, joilla puheet ja korulauseet muuttuvat oikeiksi teoiksi. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että olemme saaneet tueksemme yhteiskunnallisia toimijoita, joilla on samat tavoitteet - helpottaa yksinäisyyden ongelmaa, kertoo Kaverisovelluksen Timo Kuusisto.


Kaverisovelluksen alkuvaiheen matkaa ovat ennakkoluulottomasti lähteneet tukemaan mm. Alko Oy, Tradeka, Restel, Lasten ja nuorten keskus ry, Porvoon suomalainen kirkko sekä iso joukko kulttuurin, musiikin sekä vaikuttajien tekijöitä.


Muusikot Pasa-yhtyeen takaa, rap-artisti Laineen Kasperi, pop-artisti Eroma sekä näyttelijä Anna-Maija Tuokko ja vaikuttajat Emilia Vuorisalmi sekä Jenni Rotonen - tunnettujen kasvojen avulla haluamme kertoa, että yksinäisyys koskettaa lähes jokaista suomalaista jossain vaiheessa elämää ja se on normaalia, ei hävettävää, pohtii Kaverisovelluksen idean keksinyt Arla Joensuu.
Nuorten oma Frendiesovellus seuraava kehityksen kohde


Kaverisovelluksella on oma tuote myös alle 18-vuotiaille nuorille. 13-18 -vuotiaille kehitetty Frendiesovellus on pilottivaiheessa ja palvelua on testattu yhdessä Lasten ja Nuorten keskus ry:n kanssa. Nuorten sovellukseen pääsee kirjautumaan vain ikäryhmään kuuluvat. Palvelussa käytetään vahvaa tunnistautumista. Frendiesovelluksessa on myös matalan kynnyksen mahdollisuus saada yhteys nuorisotyön ammattilaisiin.

– Olemme kyllästyneet puheisiin ja kauniisiin lupauksiin, että jotain pitäisi tehdä, siksi kehitimme Sosiaalisen hyvinvoinnin sertifikaatin jonka avulla varmistamme, että erilaiset toimijat sitoutuvat edistämään tekoja joilla yksinäisyyttä saadaan pitkäjänteisesti helpotettua.

Sosiaalisen hyvinvoinnin sertifikaattia voi hakea vuoden 2023 alusta. Sertifikaatti on tarkoitettu organisaatioille ja yhteisöille. Palvelun avulla sertifikaatin saavat organisaatiot saavat näkyväksi vaikuttavia tekoja.


Lisätietoja:

Timo Kuusisto

puh 044 577 34 77


Kehittyneempi Kaverisovellus 2.0 on ladattavissa maksutta sekä iOs-, että Google Play -sovelluskapoista. Verkkosovellus toimii osoitteessa app.kaverisovellus.fi. Verkkosovellus-palvelu on käytettävissä vuoden 2022 loppuun, jonka jälkeen palvelu toimii ainoastaan mobiiliversiona.

Nuorten sovellus on käytettävissä verkkosovelluksena osoitteessa: app.frendiesovellus.fi. Kirjautuminen vaatii ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen.

Kaikki palvelut ovat maksuttomia.
146 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page