top of page

Yksinäisyys kalvaa joka kolmatta – uusi sovellus auttaa löytämään kaverin

Teksti ja kuvat: toimittaja Merja Forsman Juttu on julkaistu alunperin Itäväylä-lehdessä 18.8.2021


Porvoolaisen Arla Joensuun kehittämä Kaverisovellus auttaa etsimään samanhenkisiä ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ystäviä.


Lähes joka kolmas suomalainen tuntee itsensä yksinäiseksi, selviää SPR:n teettämästä tutkimuksesta. Ennen koronaa yksinäisiä oli joka viides.


– Jos lapsena on vaikea tutustu uusiin ihmisiin, niin aikuisena se varsinkin on vaikeaa, porvoolainen Arla Joensuu kertoo.


Joensuun kehittämän sovelluksen avulla voi etsiä ystäviä samasta elämäntilanteesta, saman kiinnostuksenkohteen ympäriltä ja rajatulta alueelta.


– Nettideittailusta on tullut normi. Sitä ei enää nolostella ja ihmetellä. Nyt on aika tehdä ystävien etsimisestä sovelluksien avulla tavallista arkea, Joensuu sanoo.


Vaikka Kaverisovellus lanseerataan virallisesti 13.9., on sen testiversiota ladattu jo yli 500 kertaa.

– Soluttauduin juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina Facebookin ystäväryhmiin ja etsin testiryhmää. Muutama minuutti myöhemmin ilmoittautuneita oli jo yli sata ympäri Suomen, Joensuu kertoo.

Pian yli 500 käyttäjää oli ottanut sovelluksen käyttöön.


Sovelluksen käyttäjäksi kirjautui aikuisia laidasta laitaan: pienten lasten vanhempia, maahanmuuttajia, apuvälineitä käyttäviä aikuisia, kulttuuriseuraa tai -liikuntaseuraa etsiviä ihmisiä ja isovanhempia, jotka etsivät seuraa muuttuneeseen elämäntilanteeseen.


– Myös koiraelämä on noussut esiin. Suomessa on yli miljoona koiraa ja monet haluavat löytää koiranulkoilutusseuraa, Joensuu kertoo.


Sovelluksen kautta voi myös löytää itselleen sopivia tapahtumia ja ammattiapua. Kaverisovellus tekee yhteistyötä kymmenien tahojen kanssa ympäri Suomen.


Kaverisovelluksen suunnittelua kumppaneiden kanssa
Kuva: Merja Forsman

Kaverisovelluksen kumppanit Hanna Rajalin (keskellä) Lasten ja nuorten keskus ry:stä sekä Minna Tuominen (oikealla) Porvoon suomalaisesta seurakunnasta suunnittelemassa yhteisiä toimia yksinäisyyden helpottamiseksi Kaverisovelluksen avulla. Vasemmalla Arla Joensuu.


Joensuu on saanut valtavasti positiivista palautetta Kaverisovelluksesta.


– Tällaiselle sovellukselle on selvästi tarvetta – ja ystävän löytäminen on ajankohtaisempi asia kuin koskaan, Joensuu sanoo. Tavoitteena on saada Kaverisovellukselle 15 000–150 000 käyttäjää vuoden loppuun menneessä.
Startup-yrittäjä ja kolmen lapsen äiti, Arla Joensuu, muutti kolme vuotta sitten Porvooseen.


– Sain aiemmassa työssäni burnoutin ja huomasin, että yrittäjänä oli vaikea ylläpitää kaverisuhteita. Halusin kehittää sovelluksen, jossa teknologia tukisi sosiaalista hyvinvointia.


Lue lisää:

www.kaverisovellus.fi
1,436 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page