top of page

YK:n yhteisymmärrysviikolla starttaa yhteistyö Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n kanssa

Yhteistyö käynnistyy YK:n kansainvälisellä uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikolla, jolloin Kaverisovellus valjastetaan edistämään sopivan Katsomuskaverin löytymistä. Pilotoinnin tarkoituksena on kehittää moderneja sosiaalista hyvinvointia edistäviä keinoja erityisesti nuorten aikuisten yksinäisyyden kokemuksen helpottamiseksi.

Kaverisovellus on suomalaisen startup -yrityksen digitaalinen verkkosovellus, joka on kehitetty yksinäisyyden helpottamiseksi. Kaverisovellus on julkaistu syksyllä 2021 ja sovellusta käytetään 120:llä paikkakunnalla ympäri Suomen. Käyttäjiä on yli 5000. Kaverisovellus on kehitetty aikuisille ja se on maksuton palvelu.

“Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n toiminnan tarkoituksena on rakentaa siltoja eri toimijoiden välille ja edistää vuoropuhelua, näemme isoja mahdollisuuksia edistää erityisesti nuorten aikuisten hyvinvointia Kaverisovelluksen avulla”, kertoo FOKUS ry:n toiminnanjohtaja, filosofian tohtori Marja Laine.

“Haluamme edistää ihmisten hyvinvointia tekemällä yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa ja olemme todella iloisia alkavasta yhteistyöstä”, kertoo Kaverisovelluksen ideoinut Arla Joensuu.

“Luomalla pitkäaikaisia kumppanuuksia pääsemme aidosti ratkaisemaan yksinäisyyttä yhteiskunnan hyväksi. Kaverisovellus on konkreettinen väline, joka auttaa.”

Yhteisymmärrysviikon tavoitteena on kannustaa tavallisia ihmisiä arjen vuoropuheluun moninaisten maailmankatsomusten, niin uskonnollisten kuin ei-uskonnollisten, kanssa”, kertoo Marja Laine.

Näin ennaltaehkäisemme vihapuhetta, ennakkoluuloja sekä vahingollista polarisaatiota. Tarve katsomukset huomioivalle sovellukselle on tullut esiin toiminnassamme. Kaverisovelluksen osana haluamme tarjota mahdollisuuden keskustella katsomuksista helposti ja turvallisesti. Iloksemme olemme saaneet Katsomuskaverin toteuttamiseen mukaan jo tässä vaiheessa myös muita kansallisia toimijoita, kuten Anna Lindh -säätiön Suomen verkoston."


Katsomuskaveri-palvelun avulla voi löytää uusia ystäviä, joiden kanssa pohtia elämän suuria ja pieniä kysymyksiä. Katsomuskaveri on kaveri, joka haluaa jutella siitä, millaisia valintoja ja tilanteita elämässä voi tulla vastaan ja kuinka niihin voisi etsiä ratkaisua omaan katsomukseen ja arvoihin tukeutuen. Katsomuskaveri voi edustaa käyttäjän omaa katsomusta tai jotain hänelle aikaisemmin tuntematonta katsomusta. Katsomus voi olla uskonnollinen tai vaikkapa arvoihin pohjaava.


Etsi Katsomuskaveri -toiminto on luotu Kaverisovellukseen. Kaverisovellus on maksuton digitaalinen verkkosovellus, joka toimii kaikilla älylaitteilla, eikä sitä tarvitse ladata erikseen. Sovellus toimii osoitteessa: app.kaverisovellus.fi.
Lisätietoja: Marja Laine, toiminnanjohtaja, FT Puh: +358 400 676 294, sähköposti:marja.laine@kulttuurifoorumi.fi


45 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page