top of page

Yhteistyö ja kansainvälistyminen sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi - Testbed Istanbul

Updated: Jun 4Frendien ajatuksena on, että sosiaalinen hyvinvointi ja yksinäisyyden ennaltaehkäisy kuuluu perusoikeutena kaikille ympäri maailman. Tämä visio ohjaa toimintaamme ja antaa meille selkeän suunnan: pyrimme varmistamaan, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus elää yhteisöllistä ja merkityksellistä elämää. Olemme erityisen ylpeitä monipuolisista yhteistyöprojekteistamme, jotka tukevat tätä tavoitetta.

Sosiaalinen hyvinvointi ja ihmisten yhdistäminen

Yksinäisyys on modernin ajan valitettava ongelma, jota pyrimme ratkaisemaan palveluillamme. Suomessa keskitymme Regular-maksuttomalla palvelullamme yhdistämään ihmisiä ja ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä. PRO-palvelumme auttaa myös työyhteisöissä lievittämään työyksinäisyyttä, mikä on tärkeää sekä yksilöiden että organisaatioiden hyvinvoinnille. Näin työpaikoilla voidaan pitkäjänteisesti paneutua näihin teemoihin ja budjetoida niihin tarvittavia resursseja.
Kulttuurin merkitys ja kansainväliset kokemukset

Tutkimme ja testaamme markkinoita ja kulttuureja ympäri maailman, jotta voimme kehittää aidosti kansainvälisiä ratkaisuja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Esimerkiksi Istanbulissa, kaupungissa, jossa on yli 15 miljoonaa asukasta ja joka sijaitsee kahden mantereen solmukohdassa, olemme oppineet paljon. Istanbul on kulttuurien sulatusuuni, jossa islamin uskolla on suuri rooli. Olemme tutkineet, miten voimme kehittää palveluamme tällaisessa monikulttuurisessa ja laajassa ympäristössä, testanneet tekniikkaa ja pohtineet kulttuuri- ja kieliasioita.Havainnot Istanbulista

  1. Tehtaat: Vierailimme tehtaassa, jossa on 450 työntekijää. Työolot olivat erittäin hyvät, tauotus toimivaa ja tuotantoprosessi läpinäkyvä. ESG-asioista ei kuitenkaan puhuttu lainkaan. Kielitaito oli haaste, sillä englantia ei juuri puhuttu. Työvoiman saanti haasteena.

  2. Yliopistot: Vierailimme yliopistossa, jossa on 60 000 opiskelijaa ja 10 000 työntekijää. Ympäristö oli hyvin kansainvälinen, ja siellä puhuttiin monia kieliä. Opiskelijat ja työntekijät tulevat eri puolilta maailmaa ja edustavat erilaisia uskontoja ja sosiaaliluokkia. Sosiaalisesti vahvoista ympäristöistä tulleet opiskelijat kokevat yksinäisyyttä, ja Frendie on toiminut hyvin näissä yhteyksissä. Suurkaupunkiin on todella helppo “hukkua”.

  3. Sairaalat: Sairaaloissa osa henkilökunnasta puhui englantia, mutta monet eivät. Kaikki olivat kuitenkin digitaalisesti valmiita ja käyttivät älypuhelimia. Vastuullisuudesta ja työoloista ei puhuttu samalla tavalla kuin Suomessa. Ammattilaisten ja asiantuntijoiden löytäminen oli haaste, ja osaajapula oli selkeä.

  4. Sosiaalinen kulttuuri on vahva ja perheiden merkitys tärkeä. Kun tämän tyyppisestä kulttuurista tullaan vaikka Suomeen töihin, on kaiken muun uuden lisäksi aikamoinen shokki, millainen on suomalainen vieraanvaraisuus, antisosiaalisuus ja eristäytyminen. Tämän takia Frendie on oltava käytössä erityisesti isoissa ja kansaivälisissä yrityksissä työvoiman integroitumisen takia. Suomessa siis.

Kielitaidon ja vastuullisuuden merkitys

Kielitaito on avain kansainväliseen yhteistyöhön ja ymmärrykseen. Huomasimme, että monissa paikoissa kielimuuri voi olla merkittävä este tehokkaalle kommunikoinnille ja yhteistyölle. Lisäksi vastuullisuusnäkökulma on olennainen, jotta muutos tapahtuu ja sosiaalinen hyvinvointi voi kehittyä. ESG-raportointi ja vastuullisuus ovat teemoja, joita pyrimme edistämään työpaikoilla, jotta niihin panostetaan riittävästi.Frendien palvelu, kansainvälistyminen ja tulevaisuuden näkymät

Palvelumme on käytössä suurissa oppilaitoksissa Suomessa, ja kansainvälistyminen tähtäimessä tutkimme nyt suurkaupunkitematiikkaa erityisesti suurissa yliopistokaupungeissa. Pyrimme kehittämään moderneja ja skaalattavia keinoja työntekijöiden hyvinvoinnin, verkostoitumisen ja hybridikulttuurin tukemiseksi. Tavoitteenamme on, että ihmiset voisivat paremmin ja tuntea olevansa osa yhteisöä.


Olemme sitoutuneet jatkamaan työtämme sosiaalisen hyvinvoinnin ja yksinäisyyden ennaltaehkäisyn edistämiseksi kansainvälisesti. Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa voimme luoda merkittäviä muutoksia ja parantaa elämänlaatua ympäri maailman. Frendie jatkaa matkaansa kohti visiotaan maailmasta, jossa jokainen tuntee kuuluvansa yhteisöön ja elää merkityksellistä elämää.

 


Frendien vastuullisuus ei ole vain sanoja, vaan ennen kaikkea tekoja.15 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page