top of page

Sosiaalinen verkosto voimavarana: lääkäri Emilia Vuorisalmi haastaa työyhteisöt tukemaan toisiaan

Updated: Aug 8, 2023

Viime vuosien aikana työelämän maisema on uudistunut radikaalisti. Etätyö ja digitaaliset työympäristöt ovat tulleet osaksi arkipäivää. Vaikka nämä muutokset ovat tuoneet lukuisia hyötyjä, ne ovat samalla korostaneet työpaikkojen yksinäisyyden ongelmaa. Tutkimukset osoittavat, että joka kolmas työntekijä tuntee olonsa yksinäiseksi työpaikalla.

Työyksinäisyyden seuraukset voivat olla vakavia, heikentäen työntekijöiden hyvinvointia, työssä viihtymistä ja sitoutumista. Tästä syystä on elintärkeää, että työyhteisöt ja päätöksentekijät puuttuvat tähän haasteeseen.


Yksinäisyyden ongelma työpaikoilla ei ole yksilöiden vastuulla, vaan se on koko työyhteisön yhteinen huolenaihe. Yhteisöllisen työkulttuurin luominen ei ole vain eettinen valinta, vaan myös liiketoiminnallisesti älykästä. Aito yhteydentunne ja yhteisöllisyys työpaikalla heijastuu postiviivisesti myös firman tuloksiin ja menestykseen.


Kulttuurin muutosta tukeaksemme Kaverisovellus lanseeraa syksyllä Kaverisovellus Business Premium -palvelun. Tämä palvelu nostaa yhteisöllisyyden uudelle tasolle, auttaen työyhteisöjä tukemaan työntekijöidensä sosiaalista hyvinvointia ja torjumaan yksinäisyyttä.


Kaverisovellus Business Premium ei vain edistä hyvinvointia, vaan myös helpottaa kansainvälisen työvoiman integroitumista ja luo siltoja etätyötä tekevien tiimien välille. Se auttaa työntekijöitä löytämään samanhenkisiä kollegoita sekä jakamaan harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita.


Oma vakaumukseni lääkärinä on, että yhteisöllisyys on menestyksen salaisuus. Vaikka yksinäisyyden haaste on todellinen, se on voitettavissa. Teknologia, kuten Kaverisovellus, voi olla yksi tapa edistää sosiaalista yhteydenpitoa, mutta teknologia ei ole yksinäisyyden ainoa vastaus. Inhimillinen yhteys ja kasvokkaiset kohtaamiset ovat korvaamattomia. Tulevaisuudessa toivon näkeväni, että työterveyslääkärit hoitavat potilaita kokonaisvaltaisesti ja suosittelevat esimerkiksi Kaverisovellusta yhteisöllisyyden vahvistamiseen perinteisten hoitokeinojen rinnalla.

Emilia Vuorisalmi


Kirjoittaja toimii Kaverisovelluksen advisorina ja lääkärinä. Emilia on kirjailija, lääkäri ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja.209 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page