top of page

Porvoolainen Fenix lääkärikeskus ja startup-yritys Kaverisovellus yhdistävät voimiaan

Tiedote 2.3.2022


Kaverisovellus on suomalainen innovaatio aikuisten yksinäisyyden helpottamiseksi. Maksuton verkkosovellus lanseerattiin pilottikäyttöön viime syksynä ja sovelluksen on ottanut käyttöön yli 5000 suomalaista 130:llä paikkakunnalla ympäri Suomen. Lääkärikeskus Fenixin avustuksella sovellukseen kehitetään vertaistuki-toiminto sekä pilotoidaan turvallista ryhmäkeskustelun mahdollisuutta.


Fenix lääkärikeskuksen perustaja, lääketieteen tohtori ja yleislääkäri Iiro Välimäki ideoi Etsi vertaistukea -mallia sovellukseen, jonka avulla esimerkiksi syöpään sairastuneet tai heidän lähiomaiset voivat löytää vertaistukea Kaverisovelluksen avulla.


– Lääkärinä kohtaan paljon aiheita ja tilanteita, joissa sairastunut tai muutosta kokeva saisi varmasti paljon helpotusta samassa elämäntilanteessa olevan kanssa keskustelemalla. Ymmärsin heti, että Kaverisovellus on tähän mahtava palvelu. On hienoa päästä kehittämään tätä yhdessä, Välimäki kertoo alkavasta yhteistyöstä.


Yhdessä innovoidaan ja kehitetään modernia vertaistuki-palvelua


– Saamme Fenixin toimitusjohtajalta ja perustajalta kriittisen tärkeää sparrausta hyvinvoinnin näkökulmasta yhteistyön myötä, iloitsee sovelluksen ideoinut porvoolainen Arla Joensuu.


– Tavoitamme todella hyvin matalalla kynnyksellä koko meidän yhteisön. Tarvitsemme apua siihen, miten osaamme ohjata apua kaipaavat henkilöt oikeaan suuntaan vastuullisesti.

Molemmat yritykset ovat 100 % suomalaisia ja suomalaisessa omistuksessa – yhteistyön näkökulmasta tämä on tärkeä arvo. Porvoolaiset Välimäki ja Joensuu löysivät heti yhteisen sävelen, sillä he uskovat läpinäkyvään, aitoon ja rohkeaan tapaan tehdä merkityksellistä työtä.


– Haluamme kantaa yhteiskunnallista vastuuta korostamalla kotimaisuutta. Myös digipalvelut ovat tärkeä osa meidän ja yhteiskunnan tulevaisuutta, siksi Kaverisovelluksen kanssa alkava yhteistyö on meille todella tärkeää, kertoo Fenixin Iiro Välimäki.


Vertaistuki-toiminnot julkaistaan Kaverisovellukseen kevään aikana. Kaverisovellus toimii maksutta osoitteessa app.kaverisovellus.fi. Ensimmäisellä käyntikerralla tunnistaudutaan turvallisen pankkitunnistautumisen avulla.

Lisätietoa:

Iiro Välimäki

Lääkärikeskus Fenix

Puhelin: +358(0)405150847

iiro.valimaki@laakarikeskusfenix.fi


Arla Joensuu

Kaverisovellus

Puhelin: +358(0)456 56 70 65 arla@kaverisovellus.fi

www.kaverisovellus.fi146 views

Kommentare


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page