top of page

Nuorille julkaistava Frendiesovellus taklaa yksinäisyyttä

Updated: Jan 14, 2022

Tiedote 10.1.2022


Startup-yritys Superlaiffi Oy julkaisee yhdessä kumppaninsa Lasten ja nuorten keskus ry:n kanssa Frendiesovelluksen, joka on kehitetty helpottamaan nuorten kokemaa yksinäisyyttä. Sovellus julkaistaan Kirkon kasvatuksen päivien yhteydessä 11-12.1.2022.


“Me Frendien tekijät uskomme, että netti tuo uhkien lisäksi mukanaan paljon hyvää ja hyödynnettävää kaveruuden kentällä. Nuoret voivat tavata sovelluksen kautta entistä enemmän oman tyylisiä kavereita, löytää uusia ihmisiä, joita ei omasta omasta elinympäristöstä löytyisi ja halutessaan säilyttää kaveruuden vain digitaalisena”, kertoo Lasten ja nuorten keskuksen hankesuunnittelija Ville Kämäräinen.


Frendiesovellus on tarkoitettu kaikille 13–18-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat ystäviä ja seuraa.

Kaveria voi hakea vaikka kävelylle, kahville, pelaamaan tietokoneella tai ihan vaan olemaan. Frendiessä nuori voi myös halutessaan hakeutua kontaktiin nuorisotyöntekijöiden kanssa.


“Sovellukseen on kehitetty turvallinen tapa, jonka avulla nuori voi olla suoraan kontaktissa nuorisotyöntekijän kanssa matalalla kynnyksellä”, kertoo Superlaiffin Timo Kuusisto. “Alkavan pilotin aikana nähdään käytännössä, miten nuoret ottavat tämän palvelun käyttöönsä.”

Frendiesovellus on maksuton palvelu. Tuotetta kehitetään yhdessä kohderyhmän kanssa.

“Tiimimme on ahertanut koko syksyn Frendien parissa, ja on mahtavaa päästä viemään asiaa eteenpäin. Odotamme yhtä mullistavia tuloksia, kuin kehittämämme aikuisten Kaverisovelluksen kanssa. Uskomme, että yksinäisyys on voitettavissa, teoilla”, kertoo Kaverisovelluksen Arla Joensuu.


Nuorten Frendiesovelluksen tiimiin on saatu mukaan sosiaalialalla toimiva Timerhan Järvinen, joka tuo osaamista ja ymmärrystä nuorten ruohonjuuritasolla tehtävän työn parista.

Superlaiffi Oy on kehittänyt digitaalisen tuoteperheen yksinäisyyden vastaiseen työhön. Syksyllä 2021 lanseerattiin aikuisten Kaverisovellus jonka on ottanut käyttöön yli 5000 ihmistä yli 120:lla paikkakunnalla ympäri Suomen.


Frendiesovelluksen tiimii kutsuu kaikkia nuorten yksinäisyyden parissa työskenteleviä tahoja ilmoittautumaan vuoden 2022 pilottiin mukaan.Lisätietoja: Tekninen kehitys:

Timo Kuusisto

timo@kaverisovellus.fi Puhelin: 0445773477

www.kaverisovellus.fi Kumppanuudet: Arla Joensuu arla@kaverisovellus.fi Puhelin: 0456567065

Nuorisotyö: Ville Kämäräinen

ville.kamarainen@lastenjanuortenkeskus.fi

Puhelin: 0445746698 www.lastenjanuortenkeskus.fi148 views

Comments


Commenting has been turned off.

Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page