top of page

Koronavuodet toivat sosiaalisen Leenan elämään yksinäisyyttä - Kaverisovelluksesta löytyi ystäviä

Korona-aika on muuttanut monen arkea. Osa tekee töitä kotona, harrastusmahdollisuudet ovat vähentyneet ja mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen ei välttämättä enää ole niin usein kuin ennen koronan tuomia rajoituksia. Lue, miten Leena löysi ystäviä sovelluksen avulla.


Ensimmäisen koronavuosi tuntui Leenasta siedettävältä. Viime keväänä alkoi tuntumaan siltä, että yksinäisyyttä ei kestä enää päivääkään. Leena ei käynyt töissä eikä harrastuksiinkaan oikein päässyt. Päivät alkoivat olemaan todella pitkiä.


Leena kuvailee itseään sosiaaliseksi ihmiseksi, jolla on paljon tuttavia, mutta vain vähän läheisiä ystäviä. Kesän kynnyksellä Leena odotteli lämpimiä ilmoja, jotta voisi tavata ihmisiä ulkona puistoissa, mutta ystäviä ei oikein ollut.


Yksinäisyys alkoi tuntumaan jo todella yksinäiseltä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan korona on lisännyt noin neljänneksellä suomalaisista yksinäisyyden tunnetta. Työssäkäyvillä sosiaaliset kontaktit ovat vähentyneet töiden siirryttyä kotitoimistoihin.


Korona on lisännyt myös opiskelijoiden tuntemaa yksinäisyyttä, monesti opiskelun aloittaminen on tarkoittanut myös sitä, että pääsee mukaan porukoihin. Nyt monella on ensimmäinen opiskeluvuosi alkanut etäopiskeluna eikä uusiin luokkakavereihin ole päässyt tutustumaan samalla tavalla kuin aikaisempina vuosina.Kuva: Samir Abya / Kaverisovellus


Leena törmäsi Kaverisovellukseen luettuaan siitä lehdestä ja innostui sovelluksesta heti


Kun koronan aiheuttamat rajoitteet alkavat lieventyä, saattaa pitkän eristäytyneisyyden jälkeen olla hankala tutustua uusiin ihmisiin. Sovellus madaltaa tutustumisen kynnystä, kun sosialisoitumisen voi aloittaa turvallisesti omalta kotisohvaltaan käsin. Leena on tutustunut myös treffisovelluksiin, mutta kokee, ettei sitä kautta löydä ihmisiä, jotka haluaisivat pelkkää ystävyyttä.


Sovelluksen käyttöönottoa Leena piti suhteellisen helppona, mutta alkuun oli toki pientä kankeutta. Kaverisovellus toimii verkkoappina, eikä sitä tarvitse ladata erikseen, tämä oli Leenalle uutta.


Onneksi Kaverisovellusta kehitetään jatkuvasti käyttäjäkokemusten perusteella ja sovelluksen kauttakin voi laittaa kehittäjille palautetta. Ohjeita ja neuvoja sovelluksen käyttöönottoon löytyy täältä ja kysymyksiä voi lähettää sovelluksen kehittäjille täältä.Kuva: Samir Abya / Kaverisovellus
Kuva: Samir Abya / Kaverisovellus


Kaverisovellus toi uusia ihmisiä elämään


Leena on haastattelun tekovaiheessa ehtinyt tavata sovelluksen kautta kaksi uutta ihmistä. Toisen ihmisen kohdalla ilmeni, että heillä on vuosien takainen yhteinen menneisyys. Koska Leena on ihmisenä avoin, ei uusien ihmisten kohtaaminen ollut vaikeaa, mutta vähän häntä kuitenkin jännitti. Tapaamiset meni hyvin.


“Jännityksen yli on vain päästävä, vaikka kynnys tavata uusia ihmisiä onkin ollut näin korona-aikaan isompi. Välillä jopa kaupassa käynti saattaa olla pienoinen järkytys ihmispaljouden vuoksi puhumattakaan uusien ihmisten kohtaamisesta” Leena naurahtaa.

Kumpikin uusista tuttavuuksista olivat persoonina hyvin erilaisia, mutta Leena uskoo silti tapaavansa heidät uudestaankin. Sen verran mukavia ensikohtaamiset olivat. Leena on myös suositellut Kaverisovellusta tyttärelleen.


Leenan nimi muutettu haastateltavan pyynnöstä.
Teksti: Karoliina Kaihovirta

Kuvat: Samir Abya / Kaverisovellus


177 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page