top of page

Kokemuksia yksinäisyydestä: Ystävyyslähettiläs Emilia Vuorisalmi

Mä oon kokenut elämäni aikana aika paljonkin yksinäisyyttä. Myös parisuhteessa ollessani.


Muistan miten nuorena maaseudulla oli vaikea löytää samanhenkisiä ystäviä ja myös eron jälkeen jenkeistä suomeen palatessa kaipailin samassa elämäntilanteessa olevaa ihmistä. Tutkimusten mukaan joka kolmas meistä kokee ajoittain yksinäisyyttä


Yksinäisyyden tunteen takana on eri kerroksia. Olen tehnyt paljon töitä vuosien varrella sen eteen, että olen oppinut nauttimaan tosi paljon omasta ajasta ja viihdyn nykyään tosi hyvin myös yksin. Ihminen on kuitenkin laumaeläin ja kaipaamme rinnallemme toisia ihmisiä.

Kun kasvamme ihmisinä saatamme kasvaa myös erilleen vanhoista ystävistä. Itselleni kävi tosi hyvä tuuri kun löysin pari vuotta oman kasvupysähdyksen keskellä ystävän, jonka kanssa pystyimme tukemaan toisiamme haastavissa elämänvaiheissa. Nimesimme toisemme ”Growing partnereiksi”. Vaikka tämäkin ystävyys on muutaman vuoden aikana muuttanut muotoaan olemme edelleen sydänystäviä.


Nyt ystävän löytämiseen on tullut mahtava apuväline Kaverisovellus , joka on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Playstä ja auttaa samanhenkisiä ihmisiä kohtamaan toisensa. Käy lataamassa appi ja kerro myös muille niin taklataan yksinäisyys yhdessä.


482 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page