top of page

Frendiesovellus kutsuu nuorisotyön parissa toimijat mukaan pilotoimaan

Frendiesovellus on kehitetty helpottamaan nuorten yksinäisyyttä


Nuorten käyttämiä sovelluksia on netti tulvillaan ja välillä on mahdotonta pysyä niiden perässä. Todellisuutta on myös se, että netissä jokainen voi halutessaan näyttäytyä jonakin muuna kuin oikeasti on. Meidän täytyy opastaa lapsia ja nuoria tunnistamaan riskit. Vieraille ihmiselle on kerrottava itsestään harkiten, eikä henkilökohtaisia tietoja sovi jakaa koskaan tuntemattomille.
Moni vanhemmista ja nuorisotyön parissa toimijoista jakaa varmasti tunteen, että on tippunut nuorten jutuista tai etteivät nuoret haluakaan sinun kyselevän mistään elämäänsä liittyvästä. Kyllä he haluavat. Ole kiinnostunut ja ole läsnä, niin netissä kuin livenäkin.


Me Frendien tekijät uskomme, että netti tuo uhkien lisäksi mukanaan paljon hyvää ja hyödynnettävää kaveruuden kentällä. Nuoret voivat tavata sovelluksen kautta entistä enemmän omantyylisiä kavereita, löytää uusia ihmisiä, joita ei omasta omasta elinympäristöstä löytyisi ja halutessaan säilyttää kaveruuden vain digitaalisena.
Frendiesovellus on tarkoitettu kaikille 13–18-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat ystäviä ja seuraa. Kaveria voi hakea vaikka kävelylle, kahville, pelaamaan tietokoneella tai ihan vaan olemaan. Frendiessä nuori voi myös halutessaan hakeutua kontaktiin nuorisotyöntekijöiden kanssa.INFOTILAISUUS

Frendiesovelluksen käytöstä kavereiden etsintään sekä nuorisotyön välineenä pidetään info maanantaina 24.1. klo 10:00 Teamsissä. Olet tervetullut kuuntelemaan ja kysymään lisää. Linkki vinkkivarttiin täällä. Tilaisuuden järjestää Lasten ja nuorten keskus yhdessä Kaverisovelluksen kanssa. Tilaisuus on maksuton.


KUTSU PILOTTIIN

Olemme aloittaneet vuoden kestävän pilotin kumppanimme Lasten ja nuorten keskuksen kanssa ja tarjoamme nyt maksuttoman mahdollisuuden nuorisotyön parissa toimijoille tulla mukaan ensimmäiseen vaiheeseen, joka kestää kaksi kuukautta kerrallaan.


Mukaan valituille luodaan oma, vahvistettu näkymä sovellukseen, jolloin nuori voi hakeutua kontaktiin edustamanne toiminnan pariin turvallisesti ja matalalla kynnyksellä.


Pilotin aikana tavoitellaan konkreettisia tapoja helpottaa nuorten kokemaa yksinäisyyttä, sekä tulosten perusteella kehittää esimerkiksi myös Saapas-toimintaa. Palveluoperaatio Saapas vastaa nuorten välittömään sosiaaliseen, psyykkiseen tai fyysiseen avun tarpeeseen.

Frendiesovellus

Lisätietoja: Ville Kämäräinen puh: 0445746698 ville.kamarainen@lastenjanuortenkeskus.fi


110 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page