top of page

Alko tukee yhteiskunnallisen startup-yritys Kaverisovelluksen kehittämistä kolmatta vuotta peräkkäin

- yhteistyön tuloksena tuhannet suomalaiset löytäneet toisensa


Suomalainen yhteiskunnallinen startup-yritys Superlaiffi Oy taistelee yksinäisyyttä vastaan kehittämällään sosiaalisen hyvinvoinnin mallilla, jonka keskeinen digitaalinen palvelu on maksuton Kaverisovellus. Kaverisovelluksen on ottanut käyttöön 15000 suomalaista ja maksuttoman palvelun lataa joka päivä keskimäärin 30 ihmistä. Kaverisovelluksen kehittämisen tukeminen on osa Alkon vastuullisuusteemaa yksinäisyyden lieventämiseksi.


Alkon tavoitteena on ollut vuodesta 2021 lähtien yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa vähentää yksinäisyyttä yhteiskunnassamme ja ennaltaehkäistä yksinäisyydestä aiheutuvia alkoholihaittoja. Alko ja Kaverisovellus ovat sopineet toimenpiteistä, jotka konkreettisesti edistävät ja kehittävät yksinäisyyden ehkäisemiseksi tehtävää työtä digitaalisen palvelun avulla. Vuoden 2023 aikana palvelua tullaan kehittämään erityisesti saavutettavuuden näkökulmasta.


– Kaverisovelluksen kehittänyt Superlaiffi on tehnyt merkittävää työtä yksinäisyyden taklaamiseksi, ja tätä työtä haluamme tukea myös kuluvana vuonna, kertoo Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.


Yhteistyön avulla tavoitellaan 40 %:n käyttäjämäärän kasvua


– Meidän täytyy yhdessä tehdä töitä sen eteen, että yksinäisyydestä voi puhua tavallisena asiana, joka todella koskettaa meitä jokaista jossain vaiheessa elämää, pohtii Kaverisovelluksen idean keksinyt Arla Joensuu.


– Haluamme, että palvelumme auttaa laajasti erilaisissa elämäntilanteissa, joissa halutaan löytää uusia ystäviä. Alkon taloudellisella tuella kehitämme palvelua teknisesti siten, se on entistäkin vaivattomampi ja saavutettavampi, kertoo Timo Kuusisto Kaverisovelluksesta.


Yhteiskunnallinen yritys on yritys, jonka liiketoiminnan ensisijainen päämäärä on tehdä yhteiskunnallista hyvää, ja ne käyttävät valtaosan voitoistaan niiden tavoitteen mukaisten päämäärien toteuttamiseen. Superlaiffille on myönnetty vuoden 2022 aikana Suomalaisten Työn Liiton toimesta sekä Avainlippu, että Yhteiskunnallisen yrityksen tunnustus. Superlaiffi Oy on Arvo-liiton jäsen.


– Meille on tärkeää olla mukana teoissa, jotka helpottavat yksinäisyyden taakkaa. Kaikki yksittäiset henkilöt, jotka ovat löytäneet ystävän sovelluksen avulla, vievät meitä kohti tavoitettamme, pohtii Marja Aho yhteistyön merkitystä.

Lisätietoja:

Marja Aho

Vastuullisuuspäällikkö, Alko Oy

Puhelin: +358 40 7091200

Marja.Aho@alko.fi


Timo Kuusisto

Yhteiskunnallinen yrittäjä, Superlaiffi Oy

Puhelin: +358 44 577 3477

Timo@kaverisovellus.fi

50 views

Comentarios


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page