top of page

Alko ja Kaverisovellus syventävät kumppanuutta yksinäisyyden helpottamiseksi

Tiedote 14.2.2022


Kaverisovellus on suomalainen innovaatio aikuisten yksinäisyyden helpottamiseksi. Maksuton verkkosovellus lanseerattiin pilottikäyttöön viime syksynä ja sovelluksen on ottanut käyttöön yli 5000 suomalaista yli 120:llä paikkakunnalla ympäri Suomen. Alkon avustuksella sovellukseen kehitettiin turvallinen pankkitunnistautuminen. Alko jatkaa startupin tukemista myös kuluvana vuonna.


Kaverisovelluksen kavereita on ympäri Suomen ja keskiverto sovelluksen käyttäjä on 34-vuotias nainen. Eniten kavereita on isoissa kaupungeissa; Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella.


– Pilotin aikana käyttäjiltä on saatu toiveita ja käytettävyyteen liittyviä huomioita, joita nyt lähdetään vauhdilla edistämään, kertoo sovelluksen teknisestä edistämisestä vastaava Timo Kuusisto.


– Olemme todella iloisia, että pilottikausi sujui hyvin ja yhteiskuntaan on tullut tekijöitä, jotka saavat aikaan konkreettisia toimia, Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho kommentoi.Yhteistyö Alkon kaltaisen kumppanin kanssa mahdollistaa ja vauhdittaa sovelluksen teknistä kehittämistä


Kaverisovelluksen uuteen brändi-ilmeeseen tullaan huomioimaan käyttäjien toiveet ja mieltymykset ja uudistettavalla ilmeellä halutaan tavoittaa myös mies-oletetut kaverit.


– Verkkosovelluksesta kehitetään ladattava natiivisovellus, joka tuntuu olevan kuluttajille helpommin lähestyttävä muoto, kerrotaan Kaverisovelluksen tiimistä.


– Lähdemme liikkeelle hyvällä suunnittelulla ja ensitöiksemme analysoimme pilotin käyttäjäkokemukset, joiden perusteella seuraavan version suunnitelma muodostuu, kertoo Kaverisovelluksen Timo Kuusisto.


– Alkon vastuullisuustyön yhtenä tärkeimmistä painopisteistä on yksinäisyyden ennalta ehkäiseminen sekä yksinäisyyden kokemuksen helpottaminen. Kaverisovelluksen avulla haluamme löytää ja kehittää konkreettisia työvälineitä, miten yksinäisyyteen voidaan puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, Marja Aho kertoo.


– Muutaman kuukauden pilotin aikana Kaverisovellus on tavoittanut yli 30.000 suomalaista, joten aihe on tärkeä ja se kiinnostaa. Tiedämme myös, että tekniikan lisäksi on tehtävä työtä kokonaisen kulttuurimuutoksen eteen; yksinäisyyskokemus pitää tuoda kahvipöytäkeskusteluun. Yksinäisyys pitää tehdä näkyväksi, kertoo idean keksinyt Arla Joensuu Kaverisovellukselta.Lisätietoja:

Marja Aho

Vastuullisuuspäällikkö

Puhelin: 040-709 1200


Arla Joensuu

Kaverisovellus

Puhelin: 045-656 7065

arla@kaverisovellus.fi


101 views

Comments


Frendie PRO on
edelläkävijän askel
kohti sosiaalista hyvinvointia.

bottom of page